Zorg is mensenwerk. Voor verdere groei en versterking van de eerstelijnszorg zijn gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers nodig. De Nederlandse (beroeps)bevolking is aan het vergrijzen en het wordt een steeds grotere uitdaging om medewerkers te vinden. Huisartsen en eerstelijnsorganisaties spannen zich in om een aantrekkelijke werkgever te zijn en hun mensen aan zich te binden. Duurzame inzetbaarheid van personeel is daarbij een belangrijk thema.

InEen speelt in op deze en andere landelijke ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt, de arbeidsverhoudingen, kwaliteit en duurzame inzetbaarheid van personeel en sociaal beleid. Hoe vertaal je de ontwikkelingen naar beleid, zowel voor de organisatie, als op regionaal niveau? Ook kunnen leden rekenen op hulp bij de implementatie van het beleid, met bijvoorbeeld adviezen, handreikingen en modelovereenkomsten.

Als werkgeversorganisatie beheert InEen samen met de LHV de Cao Huisartsenzorg, evenals twee fondsen: de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) en de Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG). Vanuit deze fondsen werken werknemers en werkgevers samen aan een goede en gezonde arbeidsmarkt, opleidingen en duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Info voor leden

Nieuws

Uit de praktijk

Feiten & cijfers

medewerkers in dienst bij de huisartsenzorg

ca. 34.500

medewerkers in dienst bij de huisartsenzorg
medewerkers in loondienst bij gezondheidscentra

ca. 4.000

medewerkers in loondienst bij gezondheidscentra
van de werknemers werkzaam in de huisartsenzorg is 55 jaar of ouder

Ca. 23 %

van de werknemers werkzaam in de huisartsenzorg is 55 jaar of ouder

Bijeenkomsten

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.