Mensen verwachten zorg die rekening houdt met hun eigen wensen en omstandigheden. Dat geldt zeker voor het groeiend aantal chronisch zieken en kwetsbare mensen dat een beroep doet op de huisartsenzorg. InEen levert een bijdrage aan het ontwikkelen van een passend zorgaanbod voor deze doelgroepen.

Bij de zorg voor chronisch zieken en kwetsbare mensen zijn naast de huisarts vaak ook de fysiotherapeut, diëtist, apotheker en andere eerstelijnszorgverleners betrokken. Ook het zorgdomein, verpleging en verzorging, GGZ en welzijn hebben vaak een rol. Nieuwe oplossingen zijn nodig om deze multidisciplinair rondom de patiënt te realiseren. Dat vraagt om goede samenwerkingsafspraken in de wijk en in de regio. De huisartsen- en eerstelijnsorganisaties die aangesloten zijn bij InEen spelen hierin een belangrijke rol.

InEen ondersteunt haar leden bij het organiseren van de samenwerking in wijk en regio met inhoudelijke bouwstenen die bijdragen aan een passend multidisciplinair zorgaanbod voor chronisch zieken en kwetsbare mensen. Denk daarbij aan tools die het gesprek tussen zorgverleners uit verschillende domeinen op gang brengen, maar ook aan het delen van best practices en het organiseren van pilots. Ook zet InEen zich op landelijk niveau in voor het realiseren van de benodigde (financiële) randvoorwaarden.

Meer informatie voor leden

Nieuws

Uit de praktijk

Feiten & cijfers

miljoen mensen met meerdere chronische aandoeningen in 2040

6,5

miljoen mensen met meerdere chronische aandoeningen in 2040
miljoen euro beschikbaar voor multidisciplinaire zorg in 2020

682.2

miljoen euro beschikbaar voor multidisciplinaire zorg in 2020
miljard euro zorguitgaven in de GGZ in 2018

6,6

miljard euro zorguitgaven in de GGZ in 2018

Bijeenkomsten

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.