Cao Huisartsenzorg 2024-2025

De nabije toekomst heeft ingrijpende veranderingen in petto voor de huisartsenzorg. Meer dan ooit is teamwork en de voortdurende ontwikkeling van ieders vakmanschap en professionaliteit nodig om een aantrekkelijke sector te blijven. Dit inzicht ligt aan de basis van de afspraken die zijn gemaakt in de Cao Huisartsenzorg 2024-2025. Deze cao geldt voor werknemers die in dienst zijn van de huisartsenzorg: de huisartsenposten, de zorggroepen, bepaalde groepen werknemers in dienst van de gezondheidscentra en de dagpraktijken. InEen vormt samen met de LHV de werkgeversdelegatie van de Cao Huisartsenzorg. De werknemersorganisaties zijn FNV Zorg & Welzijn, NVDA, CNV Zorg & Welzijn en NVvPO. In de app Cao Huisartsenzorg vind je de complete cao-tekst Cao Huisartsenzorg, de Handleiding FWHZ, praktische tools, FAQ’s en allerlei nuttige links. Download de Cao-app Huisartsenzorg in de Apple Appstore en Google Playstore.

Aan de cao is een sociaal fonds gekoppeld waarin wordt samengewerkt op het gebied van scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt. De Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) is in 2012 opgericht door werkgevers (InEen en LHV) en werknemers (NVDA, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NVvPO). De SSFH werkt actief aan thema’s als taakherschikking, arbeidsverhoudingen, beroepsopleidingen en stagemogelijkheden voor ondersteunend personeel.

Cao Gezondheidscentra/AHG

De Cao Gezondheidscentra/AHG is van toepassing op werknemers die in loondienst zijn van een gezondheidscentrum. Deze cao is per 1 maart 2019 beëindigd. Voor medewerkers die voor 1 maart 2019 in dienst zijn getreden en niet zijn overgegaan naar de Cao Huisartsenzorg of de Cao Apotheken geldt de nawerking van de cao. Tot 1 januari 2022 was de Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG) gekoppeld aan de Cao Gezondheidscentra/AHG. Deze stichting is inmiddels opgeheven.

Bij de Cao Gezondheidscentra/AHG is InEen de enige werkgeverspartij en vormen FNV Zorg & Welzijn en Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg (FBZ) de werknemersdelegatie.

Meer informatie voor leden

Cao Huisartsenzorg 2024-2025

Download cao-slider

Folder ‘Persoonlijk Levensfase Budget in de praktijk'

Download de folder folder-PLB

Handleiding FWHZ 2023

Download slider-Handleiding-FWHZ-23

App cao huisartsenzorg

Download de app slider-cao-app

Nieuws

Uit de praktijk

Feiten & cijfers

medewerkers vallen onder de Cao Huisartsenzorg

34.000

medewerkers vallen onder de Cao Huisartsenzorg
is enthousiast over haar/zijn baan

83 %

is enthousiast over haar/zijn baan
voelt loyaliteit naar de organisatie

88 %

voelt loyaliteit naar de organisatie

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.