Cao Huisartsenzorg 2021

De nabije toekomst heeft ingrijpende veranderingen in petto voor de huisartsenzorg. Meer dan ooit is teamwork en de voortdurende ontwikkeling van ieders vakmanschap en professionaliteit nodig om een aantrekkelijke sector te blijven. Dit inzicht ligt aan de basis van de afspraken die zijn gemaakt in de Cao Huisartsenzorg 2021. Deze cao geldt voor werknemers die in dienst zijn van de huisartsenzorg: de huisartsenposten, de zorggroepen, bepaalde groepen werknemers in dienst van de gezondheidscentra en de dagpraktijken. InEen vormt samen met de LHV de werkgeversdelegatie van de Cao Huisartsenzorg. De werknemersorganisaties zijn FNV Zorg & Welzijn, NVDA, CNV Zorg & Welzijn en NVvPO. Om de afspraken steeds bij de hand te hebben is de cao nu ook in een app te raadplegen. Naast de cao is de vernieuwde Handleiding functiewaardering 2021 beschikbaar.

Cao Gezondheidscentra/AHG

De Cao Gezondheidscentra/AHG is van toepassing op werknemers die in loondienst zijn van een gezondheidscentrum. Deze cao is per 1 maart 2019 beëindigd. Voor medewerkers die voor 1 maart 2019 in dienst zijn getreden en niet zijn overgegaan naar de Cao Huisartsenzorg (zoals huisartsen en andere beroepsgroepen) geldt nog de nawerking van de cao. Bij de Cao Gezondheidscentra/AHG is InEen de enige werkgeverspartij en vormen FNV Zorg & Welzijn, NVDA en Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg (FBZ) de werknemersdelegatie.

Twee Sociale Fondsen

Aan beide cao’s is een sociaal fonds gekoppeld waarin wordt samengewerkt op het gebied van scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt. De Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) is in 2012 opgericht door werkgevers (InEen en LHV) en werknemers (NVDA, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NVvPO). De Stichting Sociaal Fonds Gezondheidscentra (SSFG) is de rechtsopvolger van het Fonds Overleg Arbeidsvoorwaarden Gezondheidscentra (opgericht in 1980). Zowel SSFH als SSFG werken met de sociale partners actief aan thema’s als taakherschikking, arbeidsverhoudingen, beroepsopleidingen en stagemogelijkheden voor ondersteunend personeel.

Meer informatie voor leden

Cao Huisartsenzorg 2021

Download meer informatie slider-cao21

Handleiding FWHZ 2020

Download meer informatie slider-FWHZ-2021

App cao huisartsenzorg

Download de app slider-cao-app

Nieuws

Uit de praktijk

Feiten & cijfers

medewerkers vallen onder de Cao Huisartsenzorg

34.000

medewerkers vallen onder de Cao Huisartsenzorg
is enthousiast over haar/zijn baan

83 %

is enthousiast over haar/zijn baan
voelt loyaliteit naar de organisatie

88 %

voelt loyaliteit naar de organisatie

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.