InEen volgt de ontwikkelingen in de contractering tussen leden en zorgverzekeraars op de voet. We maken jaarlijks een analyse van de zorginkoopdocumenten van verzekeraars en reageren zo nodig namens onze leden. Sinds 2014 zetten we jaarlijks een monitor uit onder InEen-leden om de contractering en het contracteerproces in kaart te brengen. Zo kunnen we tijdig knelpunten signaleren, leden hierin adviseren en in gesprek gaan met de betrokken zorgverzekeraar.

InEen werkte mee aan de totstandkoming van de landelijk geüniformeerde voorwaarden. De koepels in de huisartsenzorg (LHV, VPH en InEen) en Zorgverzekeraars Nederland hebben afgesproken dat de bij hen aangesloten zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich bij de afsluiting van contracten zullen houden aan deze gezamenlijke inkoopvoorwaarden.

Ook ondersteunt InEen de Onafhankelijke Geschilleninstantie Zorgcontractering. De geschillencommissie fungeert als een laagdrempelige scheidsrechter wanneer de contracterende partijen er samen niet uitkomen.

Meer informaatie voor leden

Nieuws

Uit de praktijk

Feiten & cijfers

afgesloten contracten huisartsenzorg

6.666

afgesloten contracten huisartsenzorg
afgesloten contracten multidisciplinaire zorg

148

afgesloten contracten multidisciplinaire zorg
van de zorggroepen heeft voor 2020 GLI gecontracteerd

Ca. 60%

van de zorggroepen heeft voor 2020 GLI gecontracteerd

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.