InEen behartigt op verschillende wijze de belangen van leden als het gaat om de contractering. Zo zet InEen zich in voor het verbeteren van het contracteerproces. Hiervoor voeren we gesprekken met landelijke koepels, zoals de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland. Waar mogelijk doen we dit gezamenlijk met de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Daarnaast informeert InEen haar leden over ontwikkelingen in de contractering. Bijvoorbeeld door het jaarlijks analyseren van het zorginkoopbeleid van de zorgverzekeraars. Het informeren van onze leden doen we in ons weekbericht, webinar en algemene ledenvergadering.

Ook treft InEen namens haar leden collectieve regelingen voor de sector en zet InEen zich in voor een gelijkwaardig speelveld tussen haar leden en zorgverzekeraars. Dit alles met inachtneming van de ACM Leidraad Brancheorganisaties en zorgcontractering.

InEen ondersteunt de Onafhankelijke Geschilleninstantie Zorgcontractering. De geschillencommissie fungeert als een laagdrempelige scheidsrechter wanneer de contracterende partijen er samen niet uitkomen.

Meer informaatie voor leden

Nieuws

Uit de praktijk

Feiten & cijfers

afgesloten contracten huisartsenzorg

6.666

afgesloten contracten huisartsenzorg
afgesloten contracten multidisciplinaire zorg

148

afgesloten contracten multidisciplinaire zorg
van de zorggroepen heeft voor 2020 GLI gecontracteerd

Ca. 60%

van de zorggroepen heeft voor 2020 GLI gecontracteerd

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.