Zorgverlener en patiënt hebben elkaar nodig om samen tot de beste zorg te komen. InEen stimuleert en ondersteunt daarom Samen Beslissen in de huisartsen- en eerstelijnszorg. Dit doen we door het ontwikkelen van concrete instrumenten, en door onze deelname aan de landelijke publiekscampagne.

Publiekscampagne Samen Beslissen

Ondersteunen huisartsen- en eerstelijnsorganisaties
InEen geeft zorgverleners concrete tips hoe zij Samen Beslissen binnen de praktijk vorm kunnen geven. Leden van InEen kunnen hiervoor een rapport downloaden waarin zij lezen hoe digitale middelen Samen Beslissen ondersteunen. Ook is er een handreiking beschikbaar met tips en adviezen hoe Samen Beslissen op regioniveau ondersteund kan worden. Download de handreiking.

Publiekscampagne Samen Beslissen
Op 6 september 2021 is een publiekscampagne gestart om patiënten te stimuleren om vragen te stellen aan de zorgverlener en gesprekken voor te bereiden. Allemaal essentiële onderdelen om samen beslissen mogelijk te maken. InEen is een van de deelnemende partijen aan de campagne. Meer informatie lees je in de online campagnekrant of op de campagnesite Samen Beslissen.

Pilot keuzehulpen in de huisartsenpraktijk
Keuzehulpen van PATIENT+ helpen patiënt en zorgverlener om tot een goed besluit te komen. Ziekenhuizen hebben hiermee goede ervaring opgedaan. In een pilot wordt onderzocht of dit ook werkt in de huisartsenpraktijk. De huisartsenorganisaties in Delft, Gorinchem en Uden werken mee aan de pilot.

Handreiking Gezamenlijke besluitvorming
De handreiking Gezamenlijke besluitvorming beschrijft hoe je als zorgverlener samen met de patiënt persoonlijke doelen benoemt en tot afspraken komt om deze te bereiken.

Nieuws

Uit de praktijk

zorgverleners deelt een selectie van behandelingsmogelijkheden

70%

zorgverleners deelt een selectie van behandelingsmogelijkheden
patiënten beslist écht met de zorgverlener

37%

patiënten beslist écht met de zorgverlener
patiënten bereidt gesprek vaak niet voor

40%

patiënten bereidt gesprek vaak niet voor

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.