In nummer vier van het InEen Magazine vertelt Mark Kramer, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) en lid Raad van Bestuur van het Amsterdam UMC, over het belang van het opstellen van ROAZ-plannen: “Het sterke punt van het opstellen van de ROAZ-beelden en ROAZ-plannen is dat dit in gezamenlijkheid met alle betrokken partijen plaatsvindt; samen streven naar de beste wijze van versterking van de acute zorg.”

Het streven om de continuïteit van huisartszorg te waarborgen, wakkert ook de creativiteit aan. In het magazine vertelt Guus Bruins, directeur van SHT-THOON – onderneming van en voor huisartsen in Enschede, Hengelo en omstreken – hoe ze onder meer tijdelijk praktijken in beheer hebben.

In 2023 hebben veel regionale huisartsenorganisaties, ROS’en en andere eerstelijnsinstellingen zich ingespannen voor de implementatie van de visie op de eerstelijnszorg van 2023. Het animo voor de voorbereidingssubsidie ‘Versterking organisatie eerstelijnszorg’ was groot. Onder anderen Elke van Vliet, senior programmamanager bij ZonMw, vertelt over de ervaringen tot dusver.

De knellende arbeidsmarkt is voor werkgevers een groot probleem, dat geldt zeker in de zorg. Het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (TAZ) is in 2023 van start gegaan en moet bijdragen aan het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek. VWS-programmamanager Tim Sturmans van TAZ licht de plannen en de voortgang toe: “De huidige ZZP-discussie is in feite een gevolgendiscussie. De oorzaak is onvrede over werken in loondienst.”

Lees InEen Magazine editie 4 online >

Alle edities en meer

Bekijk alle edities van het InEen Magazine en lees meer over de mogelijkheid om te adverteren, de verschijningsdata en het aanvragen van een abonnement.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.