In alweer de eerste editie van het InEen magazine van dit jaar aandacht voor e-health en digitalisering, een belangrijk thema in het IZA. Andere landen en ook steeds meer Nederlandse ziekenhuizen timmeren er flink mee aan de weg. Het is de “hoogste tijd voor een digitale doktersjas”, aldus Daan Dohmen, ondernemer en bijzonder hoogleraar. Hij ziet dat in de eerste lijn kansen onbenut blijven en zet uiteen hoe dit zou kunnen veranderen.

Verder komt in dit nummer de wijze waarop de overheid met het Integraal Zorgakkoord samenwerking wil bereiken aan bod. Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance aan de Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) is er kritisch over. “Het succes van het sturen op organisatie-overstijgende samenwerkingsverbanden is vaak beperkt.”

In deze editie ook een verhaal over de Leidraad Meer Tijd voor de Patiënt in de praktijk en een artikel over multidisciplinaire eerstelijnsouderenzorg met een specialist ouderengeneeskunde (MESO). Een concept dat is ontwikkeld door SO Esther Bertholet en inmiddels op meerdere plaatsen wordt toegepast.

Lees InEen Magazine editie 1 online >

Alle edities en meer

Bekijk op ineen.nl alle edities van het InEen Magazine en lees meer over de mogelijkheid om te adverteren, de verschijningsdata en het aanvragen van een abonnement.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.