In InEen Magazine nummer 3, dat vandaag verschijnt, beschrijft NZa-bestuursvoorzitter Marian Kaljouw, wat er nodig is om Passende Zorg vorm te geven. Passende Zorg is het leidende principe voor het Integraal Zorgakkoord. De bekostiging moet op de schop, zegt ze. “Een stap in de goede richting zou integrale bekostiging zijn.”

De eerste lijn krijgt in de toekomst een grotere rol. Dat staat op gespannen voet met de werkdruk die huisartsen nu al ervaren, erkent Kaljouw. “Daarom moeten niet alleen patiëntenstromen verschuiven naar de eerste lijn, maar ook mensen en middelen.”

Bij het ter perse gaan van het magazine, waren we in afwachting van de consultatieversie van het Integraal Zorgakkoord (IZA). De hoofdlijnen waren wel al duidelijk. Die komen terug bij de thema-artikelen in dit nummer. Zoals het artikel waarin bestuursleden van VPH en InEen een toelichting geven op het Actieplan voor toekomstbestendige ANW-zorg, dat ook een plek heeft in het IZA.  En het artikel over de samenwerking tussen de ziekenhuizen en huisartsenorganisaties in Amsterdam.

Verder onder meer aandacht voor de opbrengst van het versnellingsprogramma OPEN, een wijkgerichte leergang Werken in de achterstandswijk die de samenwerking tussen eerste lijn en sociaal domein versterkt, podcasts over innovaties in de huisartsenzorg en Samen Beslissen.

Lees InEen Magazine 3 online >

Alle edities en meer

Bekijk op ineen.nl alle edities van het InEen Magazine, reageer op de stelling en lees meer over de mogelijkheid om te adverteren, de verschijningsdata en het aanvragen van een abonnement.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.