In de tweede editie van het InEen magazine geeft minister Kuipers aan dat hij ‘graag een bijdrage levert om de zorg in de volle breedte voor nu en de toekomst veilig te stellen’ en ‘dat het integraal zorgakkoord (IZA) een van de middelen is om dat doel te bereiken.’ “Een sterke eerste lijn is het fundament onder onze gezondheidszorg”, aldus de minister. Verder vindt hij zorgcoördinatie ‘absoluut noodzakelijk’.

In deze uitgave ook aandacht voor de krapte op de arbeidsmarkt. Voor medewerkers met kleine contracten, zoals in de eerstelijnszorg vaak het geval is, bieden combibanen kansen. Werknemers ervaren meer afwisseling, uitdaging en werkplezier. De kennisoverdracht van de ene naar de andere organisatie groeit, wat kan bijdragen aan de kwaliteit van zorg. Door combibanen zijn werkgevers minder kwetsbaar bij verzuim en hebben ze meer opties voor het invullen van roosters. InEen gaf Leeuwendaal opdracht voor een verkennend onderzoek over combibanen. Het rapport verschijnt binnenkort.

In dit nummer ook een verhaal over het zelf en gezamenlijk maken van een dekkend rooster voor de acute huisartsenzorg in de ANW. PrimaCura en Huisartsenzorg Oude IJssel hebben hun eerste ervaringen opgedaan met deze noviteit, onderdeel van het Actieplan Werkdruk in de ANW. Het verlagen van de werkdruk voor praktijkhoudende huisartsen door de diensten evenwichtiger te verdelen tussen praktijkhouders en waarnemers was aanleiding om met ‘vrij roosteren’ aan de slag te gaan.

Lees InEen Magazine editie 2 online >

Alle edities en meer

Bekijk op ineen.nl alle edities van het InEen Magazine en lees meer over de mogelijkheid om te adverteren, de verschijningsdata en het aanvragen van een abonnement.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.