Ondersteuning voor het organiseren van zorg voor kwetsbare ouderen

11 juli 2019

In juni publiceerden dertien landelijke partijen uit zorg- en welzijn die samenwerken in het Plan van Aanpak Zorg voor kwetsbare ouderen de handreiking voor het bieden van integrale zorg aan kwetsbare ouderen thuis. De handreiking bevat een 6-stappenplan met overzicht van rollen en taken dat zorg- en hulpverleners in wijk en dorp helpt om afspraken te maken. Deze zomer wordt de laatste hand gelegd aan een gespreks- en rekeninstrument dat hierbij aansluit. Het instrument helpt om met elkaar het gesprek aan te gaan en de financiële kant van de samenwerking in kaart te brengen. Daarnaast is onderzocht wat er nodig is om te komen tot een duurzame structuur, organisatie en financiering van de zorg voor kwetsbare ouderen.

In de net verschenen nieuwsbrief van het Plan van Aanpak leest u meer achtergrond en informatie over handreiking, instrument en onderzoek

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen