Hoe kun je op een andere manier omgaan met patiënten die frequent de huisarts bezoeken? En hoe kun je innovatie inzetten om patiënten vooruit te helpen? InEen lanceert twee nieuwe praktijkvideo’s waar het antwoord op deze vragen centraal staat. 

In de praktijkvoorbeelden vertellen zorgverleners hoe zij persoonsgerichte zorg op een vernieuwende manier hebben geïntegreerd. Zo vertellen een zorgmanager, praktijkondersteuner en patiënt van Gezondheidscentrum Heikant over het gebruik van cliëntenpanels en de meerwaarde hiervan voor patiënt en praktijk. Bij het tweede praktijkvoorbeeld zoomen we in op de samenwerking tussen huisarts, gemeente, GGZ, ziekenhuis en wijkprofessionals voor de Juiste Zorg op de Juiste Plek.  

Benieuwd naar de innovatieve aanpak van deze partijen?  

Integrale zorg nieuw beleidsthema InEen.nl 

Het publiceren van de twee praktijkvoorbeelden is onderdeel van het afronden van het beleidsthema persoonsgerichte zorg. Nu persoonsgerichte zorg een logisch onderdeel is van andere thema’s binnen de eerstelijnszorg, verleggen we onze focus. Integrale zorg is het nieuwe beleidsthema. In het dossier op InEen.nl en LINK lees je meer over de manier waarop InEen de beweging van gestandaardiseerde ketenzorg naar meer integrale, persoonsgerichte zorg ondersteunt.  

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.