De afgelopen jaren hebben we samen met leden én initiatieven zoals Zelfzorg Ondersteund! een flinke impuls gegeven aan persoonsgerichte zorg. De overtuiging dat niet de klacht of aandoening, maar de persoon centraal moet staan, wordt steeds breder gedeeld. Daarom is het tijd voor InEen om het thema persoonsgerichte zorg niet meer als apart beleidsthema te benaderen, maar een logisch onderdeel te laten zijn van andere thema’s binnen de eerstelijnszorg. 

Om het thema passend af te sluiten, hebben we een infographic ontwikkeld met succesfactoren en de inspanningen van de afgelopen jaren. Ook lanceren we de komende weken verschillende video’s waarin zorgverleners vertellen over hun praktijkervaring met persoonsgerichte zorg. Voor onze leden blijft de informatie uit het kennisdossier persoonsgerichte zorg toegankelijk op LINK. Leden kunnen daar ook het eindrapport downloaden dat inzicht geeft in mijlpalen en beschikbare interventies. 

Download de infographic

Integreren gedachtegoed persoonsgerichte zorg 

Persoonsgerichte zorg wordt voortaan een integraal onderdeel van andere thema’s binnen de eerstelijnszorg, zoals de Juiste Zorg Op de Juiste Plek, chronische (keten)zorg, aanpak van kwetsbare groepen, integratie van zorgprogramma’s én digitaal en anders werken. Juist door het gedachtegoed van persoonsgerichte zorg centraal te zetten in de andere thema’s dragen we bij aan het beter ondersteunen van de patiënt met zijn of haar ziekte of beperking. Dat is noodzakelijk om de zorg toekomstbestendig in te richten.   

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.