De LHV, InEen en NAPA hebben gezamenlijk een handreiking taakherschikking Huisarts-Physician Assistant (PA) opgesteld. De handreiking is een handig hulpmiddel voor huisartsen, gezondheidscentra en huisartsenspoedposten die met een PA werken of een PA willen opleiden. In de handreiking is informatie opgenomen over het beroep PA, het juridische kader, procesafspraken en de beroepsspecifieke competenties voor PA in de huisartsgeneeskunde. Tevens is een werkformulier opgenomen dat door huisarts en PA gebruikt kan worden om werkafspraken schriftelijk vast te leggen.

Taakherschikking is een vorm van innovatie binnen de huisartsenzorg die nu meer dan ooit noodzakelijk is. We moeten naar een slimmere verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Anoeska Mosterdijk, directeur InEen

Donderdag 23 februari 2023 hebben LHV, InEen en NAPA met elkaar geproost op de samenwerking en het tot stand komen van de gezamenlijke handreiking taakherschikking Huisarts-PA. Er is langere tijd hard gewerkt aan een praktische handreiking over samenwerking tussen en taakherschikking van de huisarts naar de physician assistant (PA). Het document is opgesteld in samenwerking met de Stuurgroep taakherschikking Eerste Lijn, ondergebracht bij de Stichting KOH. Alle partijen zijn trots op het eindresultaat en hopen hiermee aan de vraag uit veld te voldoen.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.