Het eerste jaar Langer Thuis zit erop. In de voortgangsrapportage die minister De Jonge op 2 juli naar de Tweede Kamer stuurde, leest u hoe het programma bijdraagt aan betere zorg dicht bij huis, betere mantelzorgondersteuning en nieuwe vormen van wonen en zorg. Doel is ervoor te zorgen dat ouderen in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen met een goede kwaliteit van leven.

De infographic Eén jaar programma Langer Thuis geeft een overzicht van alle resultaten. Eén van die resultaten is de publicatie ‘Kwetsbare ouderen thuis, handreiking voor integrale zorg en ondersteuning in de wijk’. Dit is een resultaat van het Plan van Aanpak Zorg voor kwetsbare ouderen, waarvan InEen penvoerder is. De handreiking bevat een 6-stappenplan en een overzicht van rollen en taken die handvatten bieden bij het organiseren van ondersteuning en zorg aan zeer kwetsbare thuiswonende ouderen.

Monitor Langer Thuis

In de Monitor Langer Thuis volgt het RIVM de voortgang van het programma Langer Thuis. De uitkomstindicatoren geven inzicht in de maatschappelijke doelen van het programma, de procesindicatoren brengen de voortgang van de verschillende acties van het programma in beeld. In de monitor zijn ook verhalen van ouderen en mantelzorgers van Mijnkwaliteitvanleven.nl opgenomen om de leefwereld van de ouderen zelf in beeld te brengen.

Advies Raad van Ouderen

Met de voortgangsrapportage Langer Thuis is ook het advies van de Raad van Ouderen meegestuurd over het voorbereiden op goed oud worden.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.