Om Samen Beslissen in de spreekkamer te stimuleren start vandaag, 6 september 2021, een anderhalf jaar durende, landelijke campagne. Het is een gezamenlijk initiatief van patiëntenorganisaties en brancheorganisaties uit de medisch-specialistische zorg, de huisartsenzorg, de paramedische zorg en de wijkverpleging. Ook InEen neemt hieraan deel.

Zorgverlener en patiënt hebben elkaar nodig om tot de beste zorg te komen. Want door samen te beslissen zijn mensen meer tevreden over de zorg en ondersteuning en houden zij zich beter aan de afspraken die zij met hun zorgverlener maken. Helaas gebeurt dit nu nog onvoldoende en daar wil de campagne Samen Beslissen verandering in brengen.

Met elkaar in gesprek

Een goed gesprek begint met ‘Hallo’. Op dat simpele gegeven is de campagne Samen Beslissen gebaseerd. In de campagne zijn steeds twee mensen met elkaar in gesprek, een zorgverlener en een zorggebruiker. Op de website begineengoedgesprek.nl vinden patiënten en zorgverleners meer informatie, tips en andere hulpmiddelen over hoe samen te beslissen.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.