Dit weekend start in 12 van de 23 aangewezen ziekenhuizen het vaccineren van de huisartsen en huisartsenpostmedewerkers. In de resterende ziekenhuizen kan het vaccineren op z’n vroegst op 3 februari beginnen, omdat een nieuwe levering Moderna-vaccins enkele dagen is vertraagd. Vaccinatie-afspraken voor die resterende regio’s kunnen wel vanaf volgende week worden ingepland.

Het vaccineren van de huisartsen en HAP-personeel is onderdeel van het vervroegd vaccineren van de acute zorgprofessionals. Daarvoor wordt het Moderna-vaccin ingezet. Daarvan zijn nu zo’n 6000 doses beschikbaar. Vanaf vrijdagavond 22 januari start het vaccineren vanuit deze voorraad en kunnen dus de eerste ruim 6000 van de 15.000 huisartsen en huisartsenpostmedewerkers worden ingeënt.

Volgende levering aan ziekenhuizen op 3 februari

Voor de resterende zorgverleners in deze groep zijn we afhankelijk van een volgende Moderna-levering. De verwachting was dat die volgende week zou komen en daarmee volgend weekend de rest van de zorgverleners gevaccineerd kon worden. Die nieuwe levering is echter enkele dagen vertraagd, zo heeft de leverancier op 22 januari gemeld. Het RIVM kan daardoor op 3 februari pas de volgende regio’s voorzien van een nieuwe voorraad.

Huisartsen en personeel van de huisartsenpost die niet zijn uitgenodigd voor vaccinatie dit weekend, zullen in de loop van volgende week een uitnodiging krijgen vanuit hun ziekenhuis of regionale huisartsenorganisatie voor een vaccinatie op of zo snel mogelijk na 3 februari.

Meer informatie

Lees in dit bericht meer over hoe het vaccineren van huisartsen verloopt.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.