4 juli 2022 Nieuw programma ouderenzorg: meer digitaal, meer thuis en meer eigen…
Vandaag gaf minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport het startschot voor het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO).
4 maart 2021
In de samenwerking voor de zorg aan kwetsbare ouderen is gegevensuitwisseling van groot belang. In de praktijk blijkt dat een hele puzzel! Tijdens de online bijeenkomst ‘Gegevensuitwisseling zorg voor kwetsbare ouderen’ ging Arjen Vos (InEen) in op de verschillende onderdelen van de puzzel. Vervolgens vertelden de regio’s Drenthe, Oost-Gelderland en Drechtstede/Alblasserwaard hoe zij tot keuzes zijn gekomen. Het blijkt dat een systeemkeuze pas gemaakt kan worden als de informatiebehoefte inzichtelijk is. Lees het uitgebreide verslag voor meer informatie.
Leden van InEen kunnen deze webinar terugkijken op het ledenplatform LINK.
20 mei 2021
Op donderdag 20 mei jl. gaf Luuk Arends van Dirkzwager een toelichting op de wet- en regelgeving rondom de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij vertelde wat de rol is van de huisarts binnen de Wlz, Wmo en Zvw. Extra aandacht kregen de geneeskundige zorg aan specifieke patiënten (GZSP) en de Wet zorg en dwang (Wzd). Ook ging Luuk Arends in op de versnippering in de zorg en andere domeinen en het belang van samenwerking. Bekijk de presentatie of kijk hieronder de webinar terug.
Leden van InEen kunnen deze webinar terugkijken op het ledenplatform LINK.
7 september 2021
Bij de zorg voor kwetsbare ouderen is samenwerking en afstemming met andere disciplines in de eerste en nulde lijn van groot belang. Op welke manier werk je als huisarts en POH goed samen met andere zorgverleners? En hoe zorg je ervoor dat (optimaal) gebruik wordt gemaakt van eenieders expertise?
Tijdens de bijeenkomst deelde een aantal regio’s hun ervaringen met multidisciplinaire afstemming, waarbij het MDO (multidisciplinair overleg) als middel wordt ingezet.
Herman Wisselink, huisarts in Deventer (HCDO), Anneke Dalinghaus, huisarts in Eindhoven (PoZoB) en Mirjam Bezemer, specialist ouderengeneeskunde in Houten vertelden hoe zij het MDO in hun regio’s organiseren. Welke disciplines zijn betrokken, wat is de meerwaarde en hoe organiseer je het MDO zo efficiënt mogelijk? Daarbij gingen ze ook in op vragen van de deelnemers. Hoe wordt de inzet van de specialist ouderengeneeskunde (SO) gefinancierd en hoe implementeer je een MDO in de praktijk? Je hoort en ziet het terug in de webinar.
Vervolgens deelden we ervaringen in break-out rooms. Daarbij kwamen de volgende tips aan bod:
Leden van InEen kunnen deze webinar terugkijken op het ledenplatform LINK.
14 december 2021
Op dinsdag 14 december jl. was de laatste van een reeks online bijeenkomsten ouderenzorg in 2021. Het programma bestond uit een aantal onderdelen:
Leden van InEen kunnen deze webinar terugkijken op het ledenplatform LINK.
Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.