Het tekort aan stageplaatsen in de huisartsenzorg is groot. Steeds meer organisaties in de huisartsen- en eerstelijnszorg hebben een tekort aan personeel. Dit komt door een verschuiving van zorgtaken naar de eerstelijnszorg en het gebrek aan stageplaatsen voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en triagisten. Om het tekort aan stageplaatsen regionaal aan te pakken, heeft SSFH de stimuleringsregeling in het leven geroepen. Met als doel de instroom te vergroten door subsidie te verlenen aan innovatieve projecten die bijdragen in de aanpak van het tekort aan stageplekken. Je kunt hierbij denken aan:

  • Het opzetten van een regionaal stagebureau
  • Betere afstemming en samenwerking met opleidingsinstituten
  • Het ontlasten van de werkgever door innovatieve stagevormen en stagebegeleiding

Zoals uit eerdere projecten blijkt, draagt een gezamenlijke aanpak van arbeidsmarktvraagstukken bij aan een gezondere arbeidsmark. De financiële bijdrage bedraagt maximaal 50% van de projectkosten (max. € 25.000). De stimuleringsregeling stageplaatsen kan worden gecombineerd met een aanvraag uit het @SectorplanPlus.

Meer weten over de stimuleringsregeling, hoe je hiervoor in aanmerking komt en hoe je financiering kunt aanvragen? Bekijk het YouTube informatiefilmpje over de stimuleringsregeling en kijk vervolgens bij de Stimuleringsregeling stageplaatsen.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.