Ruben Wenselaar is vandaag door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot nieuwe voorzitter van InEen. Per 1 mei neemt hij deze functie over van Martin Bontje, die na twee termijnen per 1 januari jl. afscheid heeft genomen. Tot 1 mei is Wenselaar bestuursvoorzitter bij Menzis en lid van het bestuur van ZN.

De vicevoorzitter van InEen, Corine van Geffen, is verheugd met deze benoeming. “Ruben past uitstekend in het profiel van een kundige en verbindende voorzitter en ziet samenwerking en vernieuwing als cruciale randvoorwaarden voor versterking van de eerstelijnszorg. We hebben er veel vertrouwen in om samen met Ruben te werken aan de uitdagingen waar we als eerstelijnszorg voor staan.”

Ruben Wenselaar: “De komende jaren zal er onder andere door de vergrijzing steeds meer van de eerstelijnszorg worden gevraagd. Ik kijk er naar uit om in deze nieuwe rol een bijdrage te leveren aan de verdere versterking en vernieuwing van de eerstelijnszorg en eerstelijnsorganisaties.”

Ruben Wenselaar (1961) is sinds 2015 voorzitter van de Raad van Bestuur van Menzis. Daarvoor was hij onder meer vicevoorzitter en CFRO bij Menzis, directievoorzitter bij Amicon Zorgverzekeraar en directeur bij Cadans.

Ruben Wenselaar