Weten met welke GGD de huisartsen in een regio te maken hebben? Of welke LHV-kring actief is in de huisartsenregio? Check de nieuwe Regiovergelijker (klik op de paarse button ‘Toon regiovergelijker’) op hechtehuisartsenzorg.nl.

De huisartsenregio werkt samen met andere regionale (zorg)organisaties. Vaak hanteren die een afwijkende regio-indeling, waardoor de huisartsenorganisatie met meer GGD’en, zorgkantoren, ROAZ, LHV-kringen of werkafspraken tussen zorgverzekeraars en gemeenten te maken heeft. De Regiovergelijker laat zien hoe de regio-indelingen van deze belangrijke regionale partners zich verhouden tot de huisartsenregio’s. Zo zie je in een oogopslag welke organisaties daar actief zijn.

Nog meer informatie over huisartsenregio’s

De Regiovergelijker is een uitbreiding op de interactieve Regiokaart, die alle huisartsenregio’s in beeld brengt. Met een klik op een regio verschijnt een overzicht van de daar samenwerkende organisaties, kerngetallen en – wanneer beschikbaar – een regioplan en uitgelichte activiteiten. Die veelgebruikte informatie is uitgebreid met de OPEN coalities, nascholingsorganisaties en achterstandsfondsen in de regio. Ook delen veel regio’s nu naast het regioplan het regiobeeld en kun je direct doorklikken naar de RIVM-gegevens over het zorggebruik in de gemeenten van de huisartsenregio. Een uitgebreide zoek- en filterfunctie helpt je snel te vinden wat je zoekt.

Deel het actuele regioplan en bijzondere activiteiten uit de regio

Huisartsen- en eerstelijnsorganisaties die het actuele regioplan van hun regio willen delen met collega-organisaties en huisartsen in het hele land, kunnen deze mailen naar info@hechtehuisartsenzorg.nl. Ook biedt de regiokaart ruimte om belangrijke, uitgelichte, of bijzondere activiteiten van de regio te delen.

Met Hechte huisartsenzorg, de Regiokaart en de Regiovergelijker stimuleren en ondersteunen InEen, LHV en NHG structurele samenwerking in de regio. Een gezamenlijke visie en zes bouwstenen voor de regionale huisartsenorganisatie vormen hiervoor de basis. Kijk voor meer informatie op www.hechtehuisartsenzorg.nl.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.