In het Integraal Zorgakkoord zijn afspraken gemaakt over een andere inrichting van de ANW-zorg en het creëren van Meer Tijd voor de Patiënt in de huisartsenzorg. De afgelopen maanden is er regionaal heel hard gewerkt aan de voorbereiding en implementatie van de ANW- en MTVP-plannen en vanaf 1 april jl. is met beide belangrijke onderwerpen een start gemaakt. Dit betekent dat vanaf april een andere verdeling van de ANW-diensten met de daarbij behorende hogere en gedifferentieerde tarieven ingevoerd wordt. En dat de eerste huisartsenpraktijken kunnen starten met MTVP, ondersteund door hun regionale organisatie. Later dit jaar kunnen stapsgewijs ook andere praktijken volgen.

In de InEen nieuwsbrief die vandaag is verstuurd, geeft directeur Anoeska Mosterdijk aan dat InEen verheugd is dat partijen de ambitieuze planning die rond de jaarwisseling werd afgesproken hebben gerealiseerd. Dat geeft wederzijds vertrouwen, ook voor de toekomst waar we samen nog aan veel uitdagingen zullen moeten werken.

In de InEen nieuwsbrief ook aandacht voor het feit dat huisartsen met meer tijd voor de patiënt ook meer werkplezier hebben.

Verder in de nieuwsbrief van maart:

  • Het proactief aanbieden van ondersteuning aan huisartsen rondom praktijkopvolging, praktijkstart, praktijkassociatie en praktijkdissociatie door praktijkmanagers.
  • De Skillmix: hoe kun je met het personeelsbeleid voorsorteren op de toekomstige zorgvraag?
  • Drie artikelen uit het net verschenen InEen Magazine: een interview met Daan Dohmen, ondernemer en bijzonder hoogleraar over e-health en digitalisering, het versnellingsprogramma OPEN en MESO: de mens achter de oudere in een kwetsbare positie.

Lees de InEen nieuwsbrief van maart

De InEen nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar. Wilt u onze nieuwsbrief ook ontvangen, meld u dan aan

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.