LHV, NHG en InEen trekken samen op om een moderniseringsslag te maken bij de XIS’en. De brancheorganisaties introduceerden het ‘Project XIS’, met onder meer het Handboek Inkoop van Zorginformatiesystemen in 2022 en dit najaar het XIS Keurmerk, om informatiesystemen te toetsen op kwaliteit en transparantie. De eerste HIS’en krijgen de komende tijd het XIS Keurmerk toegekend, gevolgd door de HAPIS’en, de KIS’en en de NIS’en, de keten- en netwerk informatiesystemen. Het project XIS is mede mogelijk gemaakt door Zorgverzekeraars Nederland.

Arjen Vos, beleidsmedewerker Digitalisering en informatiebeleid van InEen, is nauw betrokken het Project XIS en het XIS Keurmerk. In het InEen magazine van december 2023 schetst hij hoe digitalisering een steeds grotere plek in de zorg inneemt, en hoe het keurmerk helpt om daarop voorbereid te zijn.

Julia Heidstra is chief information officer bij Amstelland Zorg. In hetzelfde artikel vertelt zij over haar ervaring met het kiezen van een nieuwe HIS. Lees hoe de onderhandelingen verliepen en hoe het nieuwe handboek daarbij helpt.

Lees het hele artikel in het InEen Magazine


Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.