Op woensdag 16 juni van 13.00–14.30 uur verzorgen de EerstelijnsPartners, waaronder InEen en LHV, samen met de Patiëntenfederatie Nederland een online masterclass ‘Gegevensuitwisseling in de eerste lijn’ voor Tweede Kamerleden. De bijeenkomst is openbaar en voor iedereen online te volgen.

Gegevensuitwisseling in de zorg staat hoog op de politieke agenda. Elke zorgverlener en elke patiënt heeft ermee te maken. De verenigingen van zorgverleners in de eerste lijn (de EerstelijnsPartners) en de Patiëntenfederatie Nederland vinden het belangrijk dat er meer aandacht komt voor deze complexe problematiek en we willen samen met de politiek de aanpak verder verbeteren. Want de ontwikkelingen op dit terrein gaan hard en er liggen veel kansen voor de zorg, maar ook risico’s.

Daarom hebben we deze digitale masterclass voor Tweede Kamerleden georganiseerd. De bijeenkomst is gericht op het overdragen van feitelijke kennis. Ook de mogelijkheden en meest recente ontwikkelingen komen aan bod, zoals gegevensuitwisseling bij spoed en online/elektronische inzage door patiënten. We gaan het ook hebben over ICT-drempels waar zorgverleners en patiënten tegenaan lopen met betrekking tot gegevensuitwisseling en ICT. Daarbij leggen we ook de verbinding met het wetsvoorstel elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz), die nu in de Tweede Kamer ligt.

Alle Tweede Kamerleden en fractiemedewerkers van de Kamercommissie VWS en de Kamercommissie Digitale Zaken zijn uitgenodigd om deel te nemen. Zij krijgen gelegenheid om vragen te stellen.

Meedoen?

Ook u kunt deze masterclass gratis online volgen via de website van de Tweede Kamer.

De EerstelijnsPartners is een samenwerkingsverband van Actiz, InEen, KNGF, KNMP, KNMT, KNOV, LHV, NHG en V&VN.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.