Chantal Emaus is per 1 maart benoemd als medisch directeur van Huisartsen Eemland (HE) in Amersfoort. Zij volgt in deze functie Dianne Jaspers op, die sinds 2017 werkzaam was als bestuurder van de organisatie.

Emaus is sinds 2010 praktijkhoudend huisarts in Schothorst, Amersfoort. Zij had reeds meerdere bestuurlijke functies bij zowel landelijke organisaties als binnen de regio. De afgelopen jaren heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de transitie naar meer wijkgerichte samenwerking zowel binnen de regio-organisatie alsook binnen de gemeente Amersfoort.

“Samen sterker” is waar Huisartsen Eemland voor staat”, zegt Emaus. “Binnen de zorg wachten ons de komende jaren een paar flinke uitdagingen. Wij kunnen in dat veld als huisartsen een belangrijke rol spelen in het behouden van goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor de burgers in Eemland. Dat kunnen we alleen als we dat gezamenlijk doen. Samen als huisartsen in de regio, samen met onze zorgpartners en vooral ook samen met Christiaan Katsma, algemeen directeur HE en goede ondersteuning door de medewerkers van HE. Daar wil ik mij graag voor inzetten.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.