Hoewel de werkdruk steeds meer (b)lijkt toe te nemen, blijft de huisartsenzorg een prachtige en interessante sector om in te werken. De zorgvraag wordt echter complexer en daardoor wordt er steeds meer flexibiliteit en veerkracht van zowel werkgever als werknemer verwacht. Het is daarom van belang gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief aan het werk te zijn. Nu en in de toekomst.

Gesprekskaarten

Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan over wat een medewerker nodig heeft en hoe je als leidinggevende daarbij kan helpen. Zo zorg je samen voor een optimale werksfeer en meer werkplezier. SSFH heeft twee gesprekskaarten ontwikkeld die helpen het gesprek met elkaar aan te gaan.

Bekijk de animatie voor het gebruik van de gesprekskaarten

Gesprekskaart Goed voor elkaar

De gesprekskaart ‘Goed voor elkaar’ bevat vragen over allerlei onderwerpen, zoals motivatie en talenten, kennis en vaardigheden, gezondheid en vitaliteit, werk en privé, en werkomstandigheden en samenwerking. Kies voorafgaand of tijdens het gesprek samen met de vragen uit waar beide het gesprek over aan willen gaan. Download de gesprekskaart Goed voor elkaar.

Gesprekskaart Werkdruk

Gaat het gesprek over het ervaren van een hoge werkdruk? Maak dan gebruik van de gesprekskaart ‘werkdruk’ en krijg op deze manier inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen. Download de gesprekskaart Werkdruk.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.