Op 4 maart is Digizo.nu officieel gelanceerd tijdens het landelijke IZA-congres. Dit nieuwe platform van de IZA-partijen selecteert en beoordeelt digitale oplossingen voor zorg- en bedrijfsprocessen. Komt de oplossing positief uit de toets en heeft deze zich bewezen in de praktijk, dan wordt bekeken wat er nodig is om deze op te schalen en daarop actie ondernomen. Zo draagt Digizo.nu bij aan de noodzakelijke transformatie van de zorg.

“Erg goed dat alle IZA-partijen de krachten bundelen om hybride zorg met passende inzet van digitale toepassingen op te schalen! Want de urgentie is hoog”, zei minister Helder van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bij de lancering. Met Digizo.nu willen de IZA-partijen voorkomen dat zorgaanbieders en -regio’s zelf het wiel moeten uitvinden en de opschaling van bewezen hybride werkwijzen stimuleren.

Zo werkt het

InEen is een van de veertien initiatiefnemers van Digizo.nu. De initiatiefnemers stellen vast welke zorg- en bedrijfsprocessen in welke volgorde worden opgepakt door Digizo.nu. Voor ieder proces worden onder meer de volgende stappen van het Zorgtransformatiemodel doorlopen:

  • Toetsing op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid, certificeringen en dergelijke. Vanuit de huisartsenzorg werkt het NHG mee aan de toetsingskaders.
  • Waardebepaling en evaluatie op basis van ervaringen in de praktijk.
  • Ondersteunen van het opschalen van het hybride zorg- of bedrijfsproces en het wegnemen van eventuele obstakels daarvoor.

Processen in onderzoek

De ‘proceszoeker’ op de website Digizo.nu geeft een overzicht van processen die in onderzoek zijn. Daarbij staat ook de status vermeld. Op dit moment werkt Digizo aan 20 processen. Voor de huisartsenzorg zijn dat digitale triage/consultvoorbereiding, digitale consultatie en telemonitoring. Op Digizo.nu vind je meer informatie over deze processen en de digitale toepassingen die hierbij worden onderzocht.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.