Eén inschrijving, één triage, één wachtkamer en één consult

Het nieuwe Spoedplein van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) en de Noordwest Ziekenhuisgroep opende op 21 juni zijn deuren in Den Helder. Managers Annet Middendorp (HAP HKN) en Yuri Pijnacker (SEH Noordwest) vertellen hoe de organisaties de ambities voor een geïntegreerde spoedzorg voortvarend hebben vormgegeven.

Bericht bekijken

Directe aanleiding om het Spoedplein op te zetten was de ambitie van zorgverzekeraar VGZ om ‘de Juiste Zorg op de Juiste Plek’ in praktijk te brengen. De verzekeraar nodigde in 2018 HKN en de Noordwest Ziekenhuisgroep uit. Samen bogen ze zich over de toekomst van de spoedzorg.

Neuzen één kant op

Beide organisaties hadden hetzelfde doel voor ogen voor de spoedzorg in de regio: Kwalitatief hoogwaardige zorg, met betere toegankelijkheid, een efficiënter zorgpad en efficiënt georganiseerd. Er werden afspraken gemaakt over het gebruik van gezamenlijke ruimtes, apparatuur, ICT-middelen en financiën.

De huisartsenspoedpost en spoedeisende hulp zijn in elkaar geschoven, waarbij ook het takenpakket van de functies is vernieuwd. Het geïntegreerde Spoedplein zal veel dubbel werk voorkomen en efficiënter de route naar de juiste zorg kunnen bepalen.

Benieuwd hoe het traject verliep? Lees het hele artikel in het InEen magazine


Leden vinden meer informatie in het kennisbankdossier Spoedpleinen op LINK

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.