’We willen dat de data gaan leven’

De gezondheidsverschillen zijn groot in de regio Rijnmond. Hoe komt dat en wat kunnen huisartsen hieraan doen? Met ‘Gezondheid in Zicht Datacoalitie Rijnmond’ sloegen Rijnmond Dokters, de regionale huisartsenorganisatie, Samergo, de Regionale Ondersteuningsstructuur, en de afdeling Huisartsengeneeskunde van het Erasmus MC de handen ineen om hier meer zicht op te krijgen. Doel: met data-gedreven zorg de gezondheidsverschillen verkleinen in de Rotterdamse wijken.

In heel Nederland zijn er verschillen in gezonde levensverwachting, maar in Rotterdam zit er soms al meerdere jaren verschil tussen enkele metrohaltes. Om deze gezondheidsverschillen beter te begrijpen is het belangrijk te weten wat het zorggebruik is in de verschillende Rotterdamse wijken. Als je zicht hebt op het zorggebruik, kan je daarna kijken naar de oorzaak en er vervolgens actie op ondernemen.

Lees in het InEen-magazine een interview met Willemijn Looman (informatiemanager Samergo) en Marine Uil (medisch directeur Rijnmond Dokters). Ze vertellen over de meerwaarde van de samenwerking in Gezondheid in Zicht Datacoalitie Rijnmond, de successen tot nu toe en waar ze tegenaan lopen.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.