Huisartsen maken zelf en gezamenlijk een dekkend rooster voor de acute huisartsenzorg in de ANW. PrimaCura en Huisartsenzorg Oude IJssel hebben hun eerste ervaringen opgedaan met deze noviteit, onderdeel van het in het najaar vastgestelde Actieplan Werkdruk in de ANW. “Nu is het zaak dat de huisartsen zich aan de afspraken houden, anders kan opnieuw ongelijkheid in tarieven ontstaan.”

De werkdruk op de huisartsenspoedpost voor praktijkhoudende huisartsen verminderen door de diensten evenwichtiger te verdelen tussen praktijkhouders en waarnemers. Het administratieve ‘gedoe’ vermijden dat gepaard gaat met de verkoop van diensten. Huisartsen geen diensten in de maag splitsen, maar hen de mogelijkheid geven vooral uren te draaien wanneer het hen het best uitkomt, waardoor de diensten beter zijn te combineren met werken in de huisartsenpraktijk. Dit waren vanaf maart vorig jaar redenen dat Huisartsenzorg Oude IJssel voorbereidingen begon te treffen voor ‘vrij roosteren’ per 2023.

Toen InEen, LHV, VPH en NHG later het Actieplan Werkdruk in de ANW lanceerden, had Huisartsenzorg Oude IJssel Doetinchem dan ook vrijwel alles in de grondverf staan.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.