Huisartsen en triagisten die het triageproces beter willen begrijpen of zich hierin willen verbeteren kunnen vanaf 15 maart de Triage Game spelen op triagegame.nl. De online game is een initiatief van Radboudumc en huisarts Boukje van Dijk. InEen is als samenwerkingspartner betrokken bij triagegame.nl.

Triagegame.nl is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard en is de eerste webbased en open source scholingsgame binnen de spoedzorg. In het spel ga je als triagist aan de slag en word je meegenomen in de denk- en beslisroute van de triagist. Je wordt gebeld door een patiënt met een hulpvraag en stelt een aantal vragen om snel te bepalen met welke urgentie en door welke zorgverlener de patiënt moet worden gezien (of niet). Aan het eind van het gesprek krijg je de ‘score’ te zien; heb je de juiste vragen gesteld en de juiste vervolghandelingen ingezet? Het spel duurt ongeveer 60 minuten en kan meerdere keren opnieuw worden gespeeld. Zo zijn er drie levels met op elk level vier patiënten.

Triagegame.nl wordt opgenomen als vast onderdeel van de landelijke huisartsopleiding. Om te zorgen dat het spel een goed oefeninstrument blijft, zorgt Stichting Nederlandse Triage Standaard voor de updates.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.