Geestelijke gezondheidszorg

Mensen met psychische klachten doen steeds vaker een beroep op de huisartsenzorg. Waar deze mensen op mogen rekenen in de huisartsenzorg staat beschreven in een visie die wij samen met LHV, NHG en de kaderhuisartsen ggz hebben opgesteld. De wachttijden in de ggz lopen op. Het Integraal Zorgakkoord geeft richting: in elke regio komt een mentaal gezondheidsnetwerk (MGN) om patiënten met sociale en psychische problematiek sneller de juiste ondersteuning en zorg te geven.

Neem contact met ons op +

Contactpersonen

GGZ 1

De netwerken zijn nog volop in ontwikkeling, met als ambitie een zo uniform mogelijke werkwijze, waarin ook ruimte is voor regionale invulling. Binnen de netwerken werken huisartsen, ggz-aanbieders, gemeenten en het sociaal domein samen. Denk aan afspraken over wie het eerste gesprek voert, het delen van informatie over wachttijden en het bespreken van domeinoverstijgende casussen.

Bouwen aan netwerkzorg voor mentale gezondheid

Wij zetten ons breed in voor een sterke positie van regio-organisaties in de ggz. We ondersteunen bij het vormen van Mentale gezondheidsnetwerken en vertegenwoordigen onze leden in de stuurgroep Toegankelijkheid en Wachttijden. Ook hebben we samen met LHV, NHG en PsyHAG de visie op huisartsenzorg voor mensen met psychische klachten opgesteld. Zo ondersteunen we regio-organisaties bij het bieden van passende zorg voor mensen met psychische problematiek.

Downloads & links

Verhalen uit de regio

Actueel

Bijeenkomsten