Gegevensuitwisseling Kwetsbare Ouderen Thuis

In een netwerk zorg verlenen is fundamenteel anders dan de zorgverlening vanuit een zorginstelling. In netwerkzorg rondom Kwetsbare Ouderen Thuis werken verschillende zorgverleners en mantelzorger nauw samen om de best mogelijke zorg te kunnen bieden. Uit een onderzoek van InEen blijkt dat het netwerk rond een oudere gemiddeld uit acht hulpverleners bestaat. Hieronder vallen in ieder geval: huisarts, apotheker, wijkverpleegkundige en mantelzorger.

Neem contact met ons op +

Contactpersonen

Gerimpelde handen van een oude man. Hij draagt 2 trouwringen en een zegelring. Hij houdt een wandelstok in zijn handern en draagt een rode trui.

Deze pagina is een gezamelijk initiatief van:

logo zorgthuisnl
logo InEen
logo actiz

In de zorg voor Kwetsbare Ouderen Thuis wordt nog te veel gedacht en georganiseerd vanuit de traditionele zorgverlening zoals in zorginstellingen gebeurt. Dit geldt ook voor de gegevensuitwisseling bij netwerkzorg. Juist omdat er zoveel verschillende zorgverleners bij betrokken zijn, is het belangrijk dat er een eenduidige gegevensregistratie is. Omdat verschillende soorten zorgverleners met elkaar samenwerken en taken van elkaar overnemen of oppakken, moeten de digitale gegevens van de kwetsbare ouderen op orde zijn.

ActiZ, InEen en Zorgthuisnl hebben de handschoen opgepakt en in kaart gebracht wat er op het gebied van doeltreffende gegevensuitwisseling rondom thuiswonende kwetsbare ouderen mogelijk is. Organisaties worden van harte uitgenodigd om ook hun goede voorbeelden, tips, adviezen en ideeën te delen op deze webpagina. Neem daarvoor contact op met een van de contactpersonen die op deze pagina worden genoemd.

Onderwerpen die aan bod komen 

  1. Wat communiceren? 
    • Behandelgrenzen 
    • Wie zijn er betrokken bij het zorgproces
    • MDO 
    • Individueel Zorgplan
    • Capaciteit Online
  1. Hoe communiceren?
  2. Juridische vragen 
  3. Organisatorische vragen 

Downloads & links

Verhalen uit de regio

Actueel

Bijeenkomsten