Het ministerie van VWS heeft subsidie verstrekt voor het XIS Keurmerk voor de eerstelijnszorg. Het keurmerk is een initiatief van LHV, InEen en NHG om huisartsen en huisartsenorganisaties meer inzicht te geven in welke informatiesystemen voldoen aan de eisen van de beroepsgroep. Naar verwachting ontvangen de eerste HIS’en eind 2023 het XIS Keurmerk.

Met het XIS Keurmerk krijgen eerstelijnszorgorganisaties en individuele huisartsenpraktijken de garantie dat het HIS voldoet aan de dan geldende eisen. Samen met het handboek Inkoop Zorginformatiesystemen en het model inkoopvoorwaarden ICT is het XIS Keurmerk een handig hulpmiddel voor het succesvol uitvoeren van een ICT-inkoopproces.

Normenkader en audits

De eisen voor de XIS’en staan beschreven in de normenkaders voor HIS’en en HAPIS’en. De normenkaders zijn momenteel nog in ontwikkeling en worden vervolgens jaarlijks geactualiseerd. Het normenkader voor de HIS’en is na de zomer gereed en het normenkader voor HAPIS’en volgt daarna.

Over het XIS Keurmerk

Het XIS Keurmerk is een initiatief van InEen, LHV en NHG, uitgevoerd door Stichting LEGIO. Het keurmerk wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en ondersteund door Zorgverzekeraars Nederland. Meer informatie vind je op de website van het XIS Keurmerk.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.