Stel jezelf voordat je contact opneemt met de huisartsenspoedpost altijd de vraag: Kan mijn medische klacht wachten tot mijn eigen huisartsenpraktijk open is? Twijfel je, check dan online. Dat is de centrale boodschap van de publiekscampagne die de huisartsenspoedposten en branchevereniging InEen deze zomer voeren.

In avond, nacht en weekend is de huisartsenspoedpost bereikbaar voor mensen die direct huisartsenzorg nodig hebben. Door alleen contact op te nemen als jouw klacht niet kan wachten tot je eigen huisartsenpraktijk open is, is de huisartsenspoedpost beter bereikbaar voor mensen die direct zorg nodig hebben.

Check online

Op de website van de huisartsenspoedpost of moetiknaardedokter.nl check je door het invullen van een paar vragen eenvoudig of contact met de huisartsenspoedpost nodig is. Op thuisarts.nl vind je betrouwbare informatie over medische klachten, wat je zelf kunt doen en wanneer je contact moet opnemen met een huisarts.

Huisartsenspoedposten.nl

Van 17 juni t/m 17 juli is de campagne op social media specifiek gericht op ouders met jonge kinderen. In september volgt een social media campagne gericht op amateur-teamsporters. De social media berichten verwijzen naar de campagnesite huisartsenspoedposten.nl. Op de site lezen bezoekers waar de huisartsenspoedpost voor is en hoe deze werkt. Ook kunnen ze doorklikken naar de site van de huisartsenspoedpost in de buurt. Huisartsenspoedposten dragen de campagneboodschap deze zomer breed uit in de regio via posters, wachtkamerschermen, social media posts en berichten in lokale media.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.