De Algemene Ledenvergadering van InEen heeft Paulus Lips unaniem benoemd als lid van het InEen-bestuur. Vanuit zijn uitgebreide ervaring als huisarts en zorgbestuurder wil hij als InEen-bestuurslid een bijdrage leveren aan het verder brengen van de samenwerking en verbinding in de (eerstelijns)zorg.

Paulus Lips werkt sinds 2021 bij Arts en Zorg, eerst als medisch directeur van Gezondheidszorg Asielzoekers en sinds 2023 als medisch directeur van Arts en Zorg. Vanuit die rol is hij verantwoordelijk voor de organisatie en kwaliteit van de huisartsenzorg binnen de verschillende divisies van Arts en Zorg. Tot 1 januari 2024 werkte hij daarnaast als huisarts in zijn eigen praktijk in de Amsterdamse Jordaan.

“De uitdagingen waar we in de zorg voor staan vragen om samenwerking en verbinding, en vooral in de eerste lijn. Dat is een van de speerpunten van InEen en daar werk ik vanuit het bestuur van InEen graag aan mee”, verklaarde hij zijn ambitie om toe te treden tot het bestuur in de Algemene Ledenvergadering. Paulus Lips neemt per 1 juni 2024 zitting in het InEen bestuur en volgt daarmee Raymond Wetzels op die in december 2023 werd benoemd als voorzitter Raad van Bestuur van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.