15 juli 2024 Benchmark Ketenzorg 2023 gepubliceerd
Binnen diverse zorgprogramma’s is nog best veel ruimte voor verbetering van de kwaliteit van zorg.
U wilt patiëntendossiers, medewerkersgegevens, de financiële administratie, werkinstructies en contracten vertrouwelijk, beschikbaar en betrouwbaar houden. Alle maatregelen die u hiervoor neemt, vallen onder de noemer ‘informatiebeveiliging’. Benieuwd hoe u met uw organisatie informatiebeveiliging kan inrichten? U leest er alles over in ons nieuwe webdossier Informatiebeveiliging.
In het webdossier staan drie scans die een eerste indruk geven van hoe de informatiebeveiliging in uw organisatie is geregeld, en welke verbeteringen u kunt doorvoeren. Vul elke scan in en u krijgt de uitkomsten en verbetertips in de mail.
Informatiebeveiliging is een cyclisch proces dat doorlopend aandacht nodig heeft. Voor een goede aanpak van informatiebeveiliging geldt het plan-do-check-(re)act-principe. Eerst maakt u een plan voor het beleid en het organiseren van de informatiebeveiliging (plan). Vervolgens brengt u de risico’s in kaart en neemt u de benodigde maatregelen (do). Daarna blijft u alert en stelt bij waar nodig (check en (re)act). Lees er alles over in het webdossier.
Binnen diverse zorgprogramma’s is nog best veel ruimte voor verbetering van de kwaliteit van zorg.
De gezondheidsverschillen zijn groot in de regio Rijnmond. Hoe komt dat en wat kunnen huisartsen hieraan doen? Gezondheid in Zicht Datacoalitie Rijnmond wil hier meer zicht op te krijgen.
Wie een HIS of HAPIS aanschaft, wil een systeem dat prima scoort op veiligheid, gebruikersvriendelijkheid, toekomstbestendigheid en gegevensuitwisseling. Een keurmerk kan daarbij helpen.
Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.