Iedereen in Nederland een huisarts. Daarvoor wil ik ijveren, onder meer samen met InEen, vertelt LHV-voorzitter Marjolein Tasche in het tweede nummer van het InEen Magazine. “We moeten het voor elkaar krijgen dat die mooie eerstelijnszorg, met de huisarts als spil, goed blijft werken.”

cover van het magazine

Ze benoemt ook de toegevoegde waarde van regionale huisartsenorganisaties (RHO): “Stevig en verstandig regionaal acteren is onderdeel van toekomstbestendige huisartsenzorg. Ik juich het toe dat RHO’s anticiperen op de continuïteit van praktijken en de patiëntenzorg daar.” Ze vindt het positief dat huisartsen hun stemmen bundelen in een RHO en zich vertegenwoordigd voelen. “Vanuit die positie kunnen ze samenwerkingen aangaan met andere spelers in de wijk en regio.” Lees het volledige interview

Transformatieplan Mooi Maasvallei

Huisarts Hans-Peter Jung en Janneke van den Berg van huisartsencoöperatie Syntein vertellen over Mooi Maasvallei, het IZA-transformatieplan van de regio. De zorgvraag remmen en de beschikbare zorg- en welzijnsmedewerkers optimaal inzetten. Dat is de kapstok voor 22 projecten. Het hielp dat de regio al ervaring had met domeinoverstijgende transformatie. Lees het artikel

En meer

Verder in InEen Magazine 2 onder meer aandacht voor verduurzaming bij de huisartsenspoedpost en RHO met behulp van nieuwe handreikingen van InEen, LHV en NHG, de inzet van basisartsen in de huisartsenpraktijk, regionaal organiseren van huisartsenzorg voor arbeidsmigranten en een terugblik op de InEen Tweedaagse over de implementatie van de Visie eerstelijnszorg 2030.

Lees InEen magazine 2 online

Alle edities en meer

Bekijk alle edities van het InEen Magazine en lees meer over de mogelijkheid om te adverteren, de verschijningsdata en het aanvragen van een abonnement.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.