U wilt patiëntendossiers, medewerkersgegevens, de financiële administratie, werkinstructies en contracten vertrouwelijk, beschikbaar en betrouwbaar houden. Alle maatregelen die u hiervoor neemt, vallen onder de noemer ‘informatiebeveiliging’. Benieuwd hoe u met uw organisatie informatiebeveiliging kan inrichten? U leest er alles over in ons nieuwe webdossier Informatiebeveiliging.

Een volledig nieuw webdossier

  • Het webdossier is een gezamenlijk resultaat van NHG, LHV en InEen, en vervangt de Praktijkwijzer Informatiebeveiliging.
  • Het webdossier is volledig herzien, actueel en toegesneden op de huisartsenpraktijk, maar is ook bruikbaar voor andere huisartsenorganisaties.
  • Het bevat praktische tips, handvatten en risicoanalyses die praktijkhouders en medewerkers in de huisartsenpraktijk, huisartsenspoedpost of regionale huisartsenorganisatie direct kunnen gebruiken.
  • De kennis over dit thema ontwikkelt zich snel. Het webdossier werken we regelmatig bij met de nieuwste informatie.

Bekijk het webdossier

Scan en check hoe uw praktijk ervoor staat

In het webdossier staan drie scans die een eerste indruk geven van hoe de informatiebeveiliging in uw organisatie is geregeld, en welke verbeteringen u kunt doorvoeren. Vul elke scan in en u krijgt de uitkomsten en verbetertips in de mail.

Geef informatiebeveiliging doorlopend aandacht

Informatiebeveiliging is een cyclisch proces dat doorlopend aandacht nodig heeft. Voor een goede aanpak van informatiebeveiliging geldt het plan-do-check-(re)act-principe. Eerst maakt u een plan voor het beleid en het organiseren van de informatiebeveiliging (plan). Vervolgens brengt u de risico’s in kaart en neemt u de benodigde maatregelen (do). Daarna blijft u alert en stelt bij waar nodig (check en (re)act). Lees er alles over in het webdossier.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.