Vandaag verscheen de eerste editie van het InEen Magazine. Een gloednieuw vakblad voor huisartsen- en eerstelijnsorganisaties die aangesloten zijn bij InEen en andere geïnteresseerden. Directeur Anoeska Mosterdijk reikte de eerste exemplaren uit aan Corine van Geffen, waarnemend voorzitter van InEen, Mirjam van ’t Veld, voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Wendy Borneman, voorzitter van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). “Met het magazine informeren en inspireren we onze leden. Tegelijkertijd laten we zien wat er in onze boeiende sector gebeurt en waar we voor staan”, aldus Mosterdijk.

De bestuurders reageerden enthousiast. Het nieuwe ledenblad van InEen is een mooie aanvulling op hun eigen vakbladen voor huisartsen (De Dokter, Huisarts & Wetenschap).

Voor en over regio-organisaties

Het InEen Magazine richt zicht specifiek op bestuurders en medewerkers van organisaties in de eerstelijnszorg en huisartsenzorg en de daarbij betrokken zorgprofessionals. Naast het informeren en inspireren van leden, wil InEen met de uitgave ook de toegevoegde waarde van de regio-organisatie in de eerstelijnszorg zichtbaarder maken en voor de leden belangrijke thema’s agenderen.

Grote variatie aan artikelen

Het eerste nummer opent met een interview met Jet Bussemaker, voorzitter Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, over de belangrijke rol die de huisartsenzorg heeft in de aanpak van gezondheidsverschillen. Ook is er veel aandacht voor onderwerpen waar regionale huisartsen- en eerstelijnsorganisaties nu mee bezig zijn, zoals nieuwe toetreders in de huisartsenzorg, de gecombineerde leefstijl interventie, meer tijd voor de patiënt en de verdeling van diensten op de huisartsenspoedpost. Lees het hele magazine op ineen.nl

Tip voor de redactie of vragen? Mail naar communicatie@ineen.nl.

Bekijk ook

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.