2 maart 2023 Handreiking taakherschikking huisarts-physician assistant beschikbaar
De handreiking is een handig hulpmiddel voor huisartsen, gezondheidscentra en huisartsenposten die met een PA werken of een PA willen opleiden
De vraag naar huisartsenzorg is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Tegelijkertijd is de zorgvraag complexer geworden. Op de huisartsenposten, in de huisartsenpraktijken en gezondheidscentra is de hoge werkdruk elke dag merkbaar. Toch blijft de huisartsenzorg een prachtige sector om in te werken. Nergens staat de persoonlijke patiëntenzorg zo centraal en hebben zorgprofessionals zoveel vrijheid én verantwoordelijkheid. Dat betekent ook een grote uitdaging. Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Je moet het zowel ‘goed voor elkaar hebben’ als ‘goed voor elkaar zijn’.
Het programma ‘Goed voor elkaar’ reikt praktische handvatten aan.
Collega’s vertellen in korte video’s over hun eigen dagelijkse praktijk en laten hun licht schijnen op thema’s als werkplezier, samenwerking en ontwikkeling. Werkgever en werknemer krijgen praktische tools aangeboden, zoals dialoogkaarten om samen het gesprek aan te gaan en een duurzame inzetbaarheidsscan om te kijken waar de organisatie op dit moment staat.
Zorg is mensenwerk. Voor verdere groei en versterking van de eerstelijnszorg zijn gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers nodig. InEen speelt in op ontwikkelingen die van invloed zijn op de arbeidsmarkt.
Naast de Cao Huisartsenzorg beheert InEen de Cao Gezondheidscentra/AHG. De laatste wordt momenteel afgebouwd. Aan beide cao’s is een sociaal fonds gekoppeld dat zich inzet voor een gezonde arbeidsmarkt.
De handreiking is een handig hulpmiddel voor huisartsen, gezondheidscentra en huisartsenposten die met een PA werken of een PA willen opleiden
Ondanks een krapterecord zijn er nog steeds mensen op de arbeidsmarkt beschikbaar voor (meer) werk. Een deel van dit zogeheten ‘onbenut arbeidspotentieel’ bestaat uit deeltijders die de wens hebben om…
De hoge inflatie en sterk stijgende energiekosten raken veel Nederlanders in hun portemonnee. Dat geldt ook voor werknemers in de huisartsenzorg.
Het is belangrijk voor jezelf en je medewerkers of collega’s om duurzaam inzetbaar te zijn. Maar hoe breng je dit in de praktijk? Het programma Goed voor elkaar helpt je daarbij.
Lees verderCollega’s vertellen in korte video’s over hun eigen dagelijkse praktijk en laten hun licht schijnen op thema’s als werkplezier, samenwerking en ontwikkeling.
Lees verderSinds 1 oktober heeft Hardenberg een dringend gewenste nieuwe huisartsenpraktijk. De beoogd praktijkhouder komt in een gespreid bedje, en dat is precies de bedoeling.
Het personeelstekort in de huisartsenzorg neemt snel toe. De regio Westland-Schieland-Delfland zet in op het interesseren en opleiden van werkzoekenden uit andere sectoren (zij-instromers).
Met creatieve oplossingen zetten de huisartsenposten zich in om de hoge werkdruk op te vangen. Zo waarborgen zij een goede kwaliteit van zorg en een optimale ondersteuning van de zorgprofessionals.
Aan medewerkers worden andere eisen gesteld en de werkdruk is hoog. Daarom is aandacht voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers belangrijk.
Flexibele werkuren, intensieve multidisciplinaire samenwerking en ruimte voor passies. Werken in loondienst van een gezondheidscentrum is voor huisartsen een interessant perspectief.
Ontvang updates en nieuws over de eerstelijnszorg.