'Goed voor elkaar' voor een vitale huisartsenzorg

De Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) en de cao-tafel Huisartsenzorg hebben hun krachten gebundeld in het programma ‘Goed voor elkaar’. Hierin staat duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg centraal. Met filmpjes, tips en praktische instrumenten biedt het programma handvatten om - lichamelijk en mentaal - fit aan het werk te blijven.

De huisartsenzorg is een prachtige sector om in te werken. Nergens staat de persoonlijke patiëntenzorg zo centraal en heb je als zorgprofessional zoveel vrijheid en tegelijkertijd verantwoordelijkheid in het uitvoeren van je werk. En dat is soms een hele uitdaging. Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers en werknemers. Maar wat betekent dat nou eigenlijk concreet? Hoe geef je dit praktisch vorm en wat heb je daarbij van elkaar nodig? Vandaar het initiatief tot het opstarten van de campagne ‘Goed voor elkaar’.

Met plezier naar je werk
Het programma reikt praktische handvatten aan. Centrale vraag in het aanbod op de website is: ‘Hoe zorg jij ervoor dat je met plezier naar je werk blijft gaan?’ Door middel van korte video’s vertellen collega’s over hun dagelijkse, individuele praktijk maar laten ze ook hun licht schijnen op thema’s als werkplezier, samenwerking en ontwikkeling. Naast filmpjes zijn er praktische tools voor zowel werkgever als werknemer te vinden, zoals dialoogkaarten en een duurzame-inzetbaarheidsscan. Ook bestaat de mogelijkheid tot het deelnemen aan workshops.

Achtergrond campagne
De vraag naar huisartsenzorg is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit terwijl de zorgvraag complexer is geworden. Dit brengt een hogere werkdruk met zich mee. Dat is iedere dag merkbaar in huisartsenpraktijken en gezondheidscentra. Als werknemer moet je zelf initiatief nemen om interessant en inzetbaar te blijven voor je huidige of volgende werkgever. Als werkgever speel je een belangrijke rol in dat proces en moet je ook in jezelf investeren. Als huisarts, als werkgever en als ondernemer. En dus is het belangrijk dat werkgevers en werknemer op tijd met elkaar in gesprek gaan over de inhoud van het werk en dat wat ieder nodig heeft om goed te kunnen werken.

Logo
Het programma herken je aan het ‘Goed voor elkaar’-logo. De term is tweeledig te interpreteren: je moet het zowel ‘goed voor elkaar hebben’ als ‘goed voor elkaar zijn’. Zo kun je er ook blijvend voor je patiënten zijn.

Meer informatie

 

Dit artikel is voor het laatst gewijzigd op: 28 januari 2020

VIDEOSERIE ‘IN GESPREK’

Professionals uit de huisartsenpraktijk vertellen hoe zij duurzame inzetbaarheid in de praktijk brengen. Bekijk meer video's op YouTube.

GESPREKSKAART

Download de gesprekskaart voor dialoog tussen werkgever en werknemer:

Contactpersonen