PREM Chronische Zorg beschikbaar als patiëntenenquête bij NHG-Praktijkaccreditering

8 juni 2020

De PREM Chronische Zorg, een korte generieke vragenlijst om te leren van patiëntervaringen, wordt nu ook via de NPA aangeboden. Huisartsenpraktijken die deelnemen aan de NHG-Praktijkaccreditering (dagpraktijk) en de NPA-Certificering Zorggroep kunnen er - indien gewenst - gebruik van maken.

De PREM Chronische Zorg, een korte generieke vragenlijst om te leren van patiëntervaringen bij programmatische zorg voor chronische aandoeningen, was eerder dit jaar al beschikbaar. Om het gebruik makkelijker te maken is de vragenlijst nu ook beschikbaar via de NPA. Huisartsenpraktijken die deelnemen aan de NHG-Praktijkaccreditering kunnen een link naar de vragenlijsten vanuit het NPA-web aanmaken en versturen naar hun patiënten. Zij kunnen een rapportage uitdraaien van de resultaten. en deze direct meenemen in de NHG-Praktijkaccreditering. In overleg kan de NPA praktijkmetingen samenvoegen op het niveau van de zorggroep. Ter lering, maar ook als onderdeel van NPA-Certificering Zorggroep. Uiteraard is het aan de zorgaanbieders zelf of zij van deze mogelijkheid gebruikmaken. Lees het bericht van de NPA.

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen