Online kennissessie: inzicht in resultaat persoonsgerichte zorg

28 februari 2019

Op dinsdag 19 maart van 10.00-11.30 uur organiseren InEen en Zelfzorg Ondersteund! opnieuw een online kennissessie. Het thema is ditmaal ‘inzicht in het resultaat’. In de praktijk zien we dat koplopers heel duidelijk de voordelen ervaren van persoonsgerichte zorg. Maar niet iedereen ervaart dit effect. Hoe kom je dan toch verder met een project?

De koplopers geven aan dat consulten effectiever zijn, er nieuwe inzichten ontstaan, dat patiënten gemotiveerder aan de slag gaan en dat het bijdraagt aan het eigen werkplezier. Sommige zorgverleners ervaren ondanks hun inzet echter weinig verschil. In de online kennissessie gaan we specifiek in op het evalueren van de verandering. Janneke de Groot (projectleider InEen) gaat in gesprek met Stephan Hermsen (consulent ZO!) over hoe je het lerend vermogen kunt benutten om het resultaat te verbeteren. Aan de orde komen vragen als: hoe stel je de juiste doelen, welke evaluatiemethodieken kun je gebruiken, wat zijn geschikte veranderparameters en hoe benut je het resultaat om de volgende stap te zetten? Daarnaast bespreken we een concreet praktijkvoorbeeld.

De online kennissessie is gericht op projectleiders, kwaliteitsmedewerkers, praktijkmanagers en zorgverleners uit eerstelijns zorgorganisaties die betrokken zijn bij projecten rond persoonsgerichte zorg. De online kennissessie is te volgen via Zoom. Een instructie voor het gebruik volgt na aanmelden. Aanmelden en meer informatie bij Anneke Vass (ZO!).

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen