Aanvragen subsidie voor mbo-stagiairs en coassistenten vereenvoudigd

28 februari 2019

De SSFG biedt aan gezondheidscentra een tegemoetkoming in de stagevergoeding aan coassistenten en mbo-stagiairs. Hoewel de Cao Gezondheidscentra/AHG is opgezegd, kan de regeling in 2019 nog worden gebruikt. De aanvraagprocedure is sterk vereenvoudigd en de vergoedingen kunnen oplopen tot wel 250 euro per maand.

Aanleiding voor de wijzigingen in de regeling en de aanvraagprocedure zijn de aangescherpte regels rondom het verwerken van persoonsgegevens. Ook de wens het aanvragen van de stagevergoeding voor werkgevers eenvoudiger te maken speelt een belangrijke rol. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet het gezondheidscentrum vallen onder de (nawerking van de) Cao Gezondheidscentra/AHG, lid zijn van InEen en de SSFG-contributie volledig betaald hebben. Een werkgever kan de stagevergoeding tot een jaar na afronding van een stage aanvragen. Het nieuwe reglement staat op de website van de SSFG.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen