​Onderhandelaarsakkoord GGZ ondertekend

21 februari 2019

Nadat het onderhandelaarsakkoord voor de GGZ door de achterbannen is goed gekeurd is het 11 juli officieel door de betrokken partijen ondertekend. Het akkoord bevat afspraken over onder andere de aanpak van de wachttijden in de GGZ, via onder meer investeringen en afspraken over de arbeidsmarkt, opleidingen, regeldruk en het sociaal domein. Voor de eerste lijn belangrijke elementen zijn de verwijs- en terugverwijscriteria en de afspraak dat terugverwezen EPA-patiënten bij hernieuwde problematiek niet opnieuw op een wachtlijst worden geplaatst. Verder wordt in de tekst een verbinding gelegd tussen de acute psychiatrische zorg en de acute huisartsenzorg en is bevestigd dat de mogelijkheid blijft bestaan om zorgprogramma’s waarin huisartsenzorg en generalistische basis-ggz worden geleverd integraal te bekostigen.

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen