Leerzame online kennissessie over SROI-analyse

14 februari 2019

InEen en Zelfzorg Ondersteund! organiseerden eind januari weer een online kennissessie. Ditmaal ging het over de SROI-analyse waarmee zorggroepen in kaart kunnen brengen wat het inzetten van zelfmanagement opbrengt. Daarbij wordt niet alleen naar de financiële, maar ook naar de maatschappelijke opbrengst gekeken. Een belangrijke vraag was hoe de resultaten van zo’n analyse benut kunnen worden tijdens het inkoopgesprek met de zorgverzekeraar. Naast de toelichtingen door de experts van Zelfzorg Ondersteund! deelde ook Sylvia Hoogedeur van zorggroep Het Huisartsenteam haar ervaringen. De resultaten van de analyse waren voor haar ‘een extra stimulans om door te pakken’. De kennissessie kan in zijn geheel worden teruggekeken. U kunt een link krijgen via Anneke Vass (a.vass@zelfzorgondersteund.nl). Lees hier het verslag van de sessie.