Krachtige basiszorg centraal tijdens congres Achterstandsfondsen

13 februari 2019

Krachtige basiszorg was het grote onderwerp van het derde congres ‘Zorgen om de zorg voor Nederland’, van de Achterstandsfondsen op 4 februari. Het in Utrecht Overvecht ontwikkelde succesvolle concept Krachtige basiszorg wordt nu in tien gezondheidscentra en huisartsenpraktijken geïmplementeerd, gefinancierd door de achterstandsfondsen en de preferente zorgverzekeraar in de grote steden, Zilveren Kruis. Bij de implementatie mag geëxperimenteerd worden, want geen stad of wijk is hetzelfde. Nivel doet onderzoek. Niet om te kijken of Krachtige basiszorg werkt, maar hoe het werkt. Een ander doel is ervaringen met de implementatie met elkaar te delen en daar lering uit te trekken. Lees het uitgebreide verslag van het congres op ZorgenZ.nl. InEen heeft op LINK een kennisbankdossier Krachtige basiszorg aangemaakt. Hierin is onder meer het gebruikte 4-Domeinenmodel te vinden.