Website OPEN staat live

22 november 2018

Vanaf 2020 heeft iedereen recht om elektronisch inzage te kunnen krijgen in de medische gegevens die zorgverleners van hen bijhouden. Inzicht in die gegevens kan mensen helpen om meer grip te krijgen op hun gezondheid. Om deze online inzage mogelijk te maken in de huisartsenzorg is het programma ‘OPEN’ opgericht.

Het programma OPEN biedt huisartsen(organisaties) praktische ondersteuning, onder andere door scholing en het bieden van hulp bij het plannen en invoeren van ICT-aanpassingen. Zodat zorgverleners op tijd klaar zijn voor de nieuwe wettelijke verplichtingen op het gebied van inzagerecht en gegevensbescherming. Op de website vindt u informatie over het programma, uitgangspunten, het tijdspad en veel gestelde vragen.

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer