Neutrale informatie over (nieuwe) geneesmiddelen belangrijk

21 november 2018

Met medicijngebruik.nl houdt het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) huisartsen op een aantrekkelijke, audiovisuele manier op de hoogte van nieuws op medisch-farmaceutisch gebied.

In het nieuwste Medicijnjournaal is onder andere aandacht voor de veiligheid van hydrochloorthiazide, doseringsadviezen voor patiënten met obesitas en patiënten met bariatrische chirurgie en de richtlijn 'polyfarmacie bij ouderen'. Ook helpt medicijngebruik.nl bij een snelle en efficiënte voorbereiding van het farmacotherapeutisch overleg (FTO) en biedt het IVM gratis begeleiding tijdens het FTO. Het IVM is een neutrale organisatie die de kwaliteit, veiligheid en betaalbaarheid van het geneesmiddelgebruik verbetert. Zorgprofessionals krijgen feitelijke en actuele informatie over nieuwe geneesmiddelen. Ook stimuleert IVM de discussie over de meerwaarde van deze middelen. Met als doel artsen te helpen onderbouwde keuzes te maken en hen te stimuleren doelmatig voor te schrijven.

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen