Beslis ondersteunende keuzetabellen voor SMR en Diabetesmedicatie definitief en beschikbaar

21 november 2018

Het Longfonds, de DVN, de Patiëntenfederatie, InEen en het NHG hebben samen beslis ondersteunende keuzetabellen opgesteld voor twee veel voorkomende situaties: ondersteuning bij stoppen met roken en vragen over diabetes medicatie.

Deze tabellen kunnen tijdens of naast het consult worden gebruikt om patiënten te informeren over de voor- en nadelen van de mogelijkheden. De diabetes keuzetabel is bedoeld voor patiënten die twee soorten tabletten slikken in de maximale dosering, maar desondanks hun bloedsuiker niet goed onder controle krijgen.

De stoppen met roken keuzetabel is bedoeld voor patiënten die overwegen te stoppen en willen weten welke ondersteuning het beste past bij hun situatie. De vragen in de keuzetabel zijn door patiënten geselecteerd en de informatie sluit aan bij de NHG-richtlijnen. Beide tabellen zijn inmiddels definitief en staan ook op thuisarts.nl.

Gerelateerde artikelen


Bekijk meer artikelen

Gerelateerd nieuws


Bekijk meer

Contactpersonen